× logo

The Free 30-Day CAT RC Course

"It is designed to help you excel in the upcoming CAT 2024 exam"

-By Lavleen Kaur Kapoor. Over 2,00,000+ Subscribers

read more

No thanks >

15+ Tabulation Questions for CAT with SOLUTIONS

Trusted By 12k+ Aspirant
Free
RC
Course
Price 2500 Free
CAT Exam Mega Combo Free
  • exam
    CAT Exam Option Elimination Technique Score 99% Percentile
  • morning-routine
    Daily Routine of Toppers For CAT Preparation
  • tips-tricks
    Tricks that Boost your VARC Score Booster Dose for CAT exam
We are rated~
rating
450K+
Registered Aspirants
100+
B-Schools Partners
25+
Entrance Exams
MBA Rendezvous Free CAT Study Material
Download CAT Mega Combo with RC Course
+91
Secure
We don’t spam
Please wait. We Are Processing..
Your personal information is secure with us
By clicking on "Get Now" you agree to our Privacy Policy and Terms of use
We are rated~
rating
450K+
Registered Aspirants
100+
B-Schools Partners
25+
Entrance Exams
CAT

Tabulation Questions for the CAT are part of the Quantitative Aptitude Through Tabulation questions, aspirants are tested to solve questions with systematic demonstration. The difficulty level of these questions is moderate to difficult.

What are some CAT Tabulation Practice Questions?

Study the given table carefully and answer the questions that follow :

Number of candidates appeared and qualified for a test (in hundreds) in 6 different years from 5 different zones.

Q 1. In which years was in zones the difference between the appeared candidates and qualified candidates the second lowest ?
(a) 2005 
(b) 2007 
(c) 2008 
(d) 2009 
(e) 2010

Answer: B

Q 2. The number of candidates who qualified the test from zone R in the year 2010 was approximately what percentage of the number of candidates who appeared from zone Q in the year 2008 ?
(a) 152 
(b) 147 
(c) 142 
(d) 132 
(e) 137

Answer: E

Q 3. What was the average number of candidates appeared from zone T over all the years together ?
(a) 810 
(b) 815 
(c) 825 
(d) 805 
(e) 820

Answer: D

Q 4. What was the ratio of the number of candidates appeared from zone P in the year 2005 to the number of candidates qualified from zone S in the year 2007 ?
(a) 4 : 7 
(b) 4 : 9 
(c) 9 : 4 
(d) 8 : 13 
(e) None of these

Answer: A

Q 5. From which zone was the total number of candidates who qualified the test, the second highest in the year ?
(a) P 
(b) Q 
(c) R 
(d) S 
(e) T

Answer: E

What are the must-do Tabulation questions for the CAT exam?

Study the following table carefully and answer the questions that follow: 

Semester Fees (In ` thousands) For Five Different Courses In 6 Different Years

Q 6. What was the approximate per cent increase in the semester fees of B.Ed course in the year 2007 as compared to the previous year ? 
(a) 26 % 
(b) 30 % 
(c) 20 % 
(d) 16 % 
(e) 10 %

Answer: C

Q 7. What was the average semester fee charged for M.Sc. course over all the years together ? 
(a) 12700 
(b) 12600 
(c) 12060 
(d) 12070 
(e) 13140

Answer: B

Q 8. What was the difference between the total semester fee charged for Diploma course over the years together and the fee charged for B.Tech Course in the year 2009?
(a) 8500 
(b) 8000 
(c) 6500 
(d) 7000 
(e) None of these

Answer: D

What were the previous year's CAT Tabulation questions?

Study the following table carefully and answer the questions that follow: 

Q 9. The semester fee charged for M.Phil course in the year 2008 was approximately what percentage of the semester fee charged for M.Sc course in the year 2009? 
(a) 67 
(b) 84 
(c) 80 
(d) 76 
(e) 72

Answer: E

Q 10. What was the total semester fee charged for all the courses together in the year 2006 ? 
(a) 42500 
(b) 41500 
(c) 41600 
(d) 42200 
(e) none of these

Answer: B

Q 11. What is the respective ratio of the number of females in Production department to the number of females in the Marketing department ? 
(a) 22 : 23 
(b) 35 : 33 
(c) 23 : 22 
(d) 33 : 35 
(e) None of these

Answer: A

Q 12. What is the ratio of the number of females in the HR and Accounts departments together to the number of males in the same departments together? 
(a) 311 : 269 
(b) 268 : 319 
(c) 269 : 311 
(d) 319 : 268 
(e) None of these

Answer: C

What were the Tabulation questions on the CAT 2022 exam?

Study the following table carefully and answer the questions that follow: 

Q 13. What is the total number of employees in all the departments together? 
(a) 3260 
(b) 3310 
(c) 3140 
(d) 3020 
(e) None of these

Answer: A

Q 14. The total number of employees in the HR department forms approximately what per cent of the total number of employees in the Accounts department? 
(a) 149% 
(b) 178% 
(c) 157% 
(d) 164% 
(e) 137%

Answer: B

Q 15. What is the total number of males in the IT and Customer Service departments together? 
(a) 687 
(b) 678 
(c) 768 
(d) 876 
(e) None of these

Answer: D

Stay informed, Stay ahead and Stay inspired with MBA Rendezvous.